Μάθε πως να φροντίζεις τα κοσμήματα σου..με απλά tips

Αστραφτερό ασήμι.

Το ασήμι μαυρίζει, αυτός είναι ο μεγάλος του εχθρός. Αλλά ο σωστός στρατιώτης έχει πάντα τα κατάλληλα όπλα.

Για να αποχρωματίσεις τη μαυρίλα και να φάνει πάλι το κόσμημα όπως πραγματικά είναι,  ανάμειξε μερικές σταγόνες από σαπούνι πιάτων με ζεστό νερό, και βούτα μέσα ένα μαλακό πανί, τρίψε το κόσμημα και στη συνέχεια ξέπλυνε με κρύο νερό και με ένα πανί στιλβωμένο μέχρι να στεγνώσει. Αν είναι πιο δύσκολο το πρόβλημα για να το αμαυρώσεις, ανέμειξε μαγειρική σόδα σε λίγο νερό, βρέξτε το ασήμι και άπλωσε το καθαριστικό με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι (όχι χαρτοπετσέτες, γιατί μπορεί να γδάρει το κόσμημα). Έπειτα  ξεπλύνετε και στεγνώστε το.

Φώτισε το χρυσό και τους πολύτιμους λίθους.

Κοίταξε κάτω από το δαχτυλίδι σου; Λοσιόν, σαπούνια και όλη η καθημερινή βρωμιά μπορεί να φράξει τις αιχμές, κάνοντας τις πέτρες να φαίνονται φθαρμένες και να χάνουν την λάμψη τους. Ακόμη και οι χρυσές αλυσίδες και τα  μενταγιόν μπορούν να θαμπώσουν από την καθημερινή φθορά, γι’ αυτό δώσε στο χρυσό νέα ζωή με μερικές σταγόνες από ένα αφρόλουτρο σε ένα μικρό μπολ μαζί με ανθρακούχο νερό ή σόδα. Βάλε το κόσμημα σε ένα μικρό σουρωτήρι και τοποθέτησε το στο μπολ να μουλιάσει για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια μπορείς να τρίψεις τις σχισμές ανάμεσα στις πέτρες ή το σκέτο χρυσό κόσμημα, με μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Ξανά βάλε το στο σουρωτήρι και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό, τέλος στέγνωσε με ένα μαλακό πανί.

Τα μαργαριτάρια χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή για να διατηρούνται πάντα λαμπερά και όμορφα.

Τα μαργαριτάρια είναι πολύτιμα κοσμήματα και θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με προσοχή και φροντίδα. Άρωμα, κολόνια, σπρέι, αλοιφές και άλλα χημικά που μπορεί να είναι φιλικά για την ανθρώπινη επιδερμίδα, είναι εχθροί των μαργαριταριών. Για να αποφύγετε τη δημιουργία φλοιού πάνω στα μαργαριτάρια και την απώλεια της λάμψης τους, πρέπει τα καλλυντικά να έχουν στεγνώσει πάνω στο δέρμα σας πριν φορέσετε τα μαργαριτάρια. Μετά από κάθε χρήση καλό είναι να τα σκουπίζετε με ένα μαλακό και στεγνό πανί.

Τα μαργαριτάρια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, αλλά δεν είναι πολύ σκληρά γι’ αυτό είναι πολύ ευαίσθητα στα χτυπήματα και στα γδαρσίματα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσέχουμε πως τα αποθηκεύουμε.

Θα πρέπει να φυλάσσονται χωριστά από τα υπόλοιπα κοσμήματα σας. Γιατί μπορεί να φθαρούν όταν έρχονται σε επαφή με τραχείες επιφάνειες. Καλό θα ήταν η χρήση μιας βελούδινης ή μεταξωτής θήκης, ή να αποθηκεύονται χωριστά και το ένα από το άλλο, και να μην μένουν πάρα πολύ καιρό σε κλειστό χώρο χωρίς αέρα γιατί μπορεί να αφυδατωθούν. Και να μην τοποθετούνται κοντά σε υπερβολική εστία θερμότητας γιατί υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί το χρώμα τους.

χειροποιητα κοσμηματα